0755.688.984
fertilitysave@yahoo.ro

Afecțiunile ginecologice depind de vârsta femeii. Poate fi vorba despre afecțiuni simple, cu care se întâlnește orice femeie, cel puțin o dată în viață. Aș include în această categorie: vaginitele, vaginozele, vulvo-vaginitele și infecțiile urinare (pentru care femeile se adresează tot medicului ginecolog).

Femeile tinere care au viață sexuală și care nu au suficiente informații legate de educația sexuală, care au parteneri multipli, pot dezvolta boli cu transmitere sexuală, cum ar fi: sifilis, gonoreea, trichomoniaza vaginală, Chlamydia, infecția cu virusul herpetic 1, hepatitele B și C, infecția  cu virusul HPV și infecția cu HIV.

Dintre patologia tumorală le amintim pe cele benigne (chisturile ovariene benigne, fibroame uterine, chisturile glandei Bartholin) și cele maligne (cancerul de sân, de col)

Femeile se nasc cu un număr finit de ovocite și, pe măsură ce trec anii, aceasta rezervă scade. Femeile care amână foarte mult conceperea unui copil, după 35 de ani, riscă să rămână mai greu însărcinate, din cauza scăderii rezervei ovariene, dar și a patologiei asociate (endometrioza, endometrite, patologie tubară, cervicală).

Recomand femeilor tinere care amână voluntar o sarcină sa facă teste pentru determinarea rezervei ovariene și să se gândească la o metodă de prezervare a fertilității.

Din evalure ar trebui să facă parte o ecografie transvaginală pentru examinarea uterului și ovarelor, un examen de secreție vaginală, culturi din col pentru Chlamydia, testul Babeș-Papanicolau.

Screeningul cancerului de col se face prin citologie cervicală (Papanicolau),  prima determiare fiind recomandată după vârsta de 21 de ani. Dacă trei determinari la interval de un an sunt negative, el poate fi repetat la 3-5 ani.

Examinarea sânilor poate fi făcută lunar de către fiecare femeie, prin palpare, de preferat în primele zile ale ciclului menstrual. Dacă la palpare se simt anumite formațiuni, trebuie să se adreseze unui specialist.

Primul consult ar trebui să aibă loc înainte de începerea vieții sexuale, pentru a discuta cu un specialist despre cum poate preveni bolile cu transmitere sexuală, despre metodele de contracepție și despre vaccinarea HPV. Consultul se poate rezuma la o discuție educativă, foarte utilă pentru tinerele care nu au beneficiat de educație sexuală la școală sau în familie.

Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe cupluri. Care sunt cele mai întâlnite cauze care duc la infertilitate?
Infertilitatea la femei poate avea drept cauze disfuncțiile ovulatorii,  obstrucția trompelor uterine, endometrioza, infecții (Chlamydia, gonoree), sinechii uterine ( lipire a pereţilor uterini), polipi, fibroame,  cervicite, dar pot fi de vină și unii factori genetici. La bărbați poate fi cauzată de defecte de spermatogeneză, infecții (uretrite, prostatite), cauze genetice.

Rana pe col se referă la orice modificare a arhitecturii normale a celulelor care acoperă colul uterin. Aceasta poate fi de la o simplă cervicită (inflamația colului) până la patologie tumorală malignă. Diferența poate fi făcută prin mai multe teste: examen de secreție vaginală, cultură din col, examen Papanicolau, colposcopie, biopsie.

Cancerul de col este singurul tip de cancer care poate fi prevenit prin vaccinare. O bună informare atât despre mijloacele de prevenție cât și despre depistarea precoce, prin controale periodice, pot influența în bine prevalența cancerului de col. Infecția HPV cu tulpini de grad înalt persistente este principala cauză a cancerului de col.

Înainte de a folosi contraceptive orale, este bine să se facă o evaluare completă. Aceasta poate fi făcută de orice medic ginecolog sau specializat în planning familial și constă într-o anamneză pentru a depista factorii de risc, teste de sânge (hemoleucograma, biochimie pentru funcția hepatică, coagulograma).

Cea mai sigură metodă de contrcepție este abstinența sexuală. Despre celelalte putem să vorbim în funcție de disponibilitatea femeii pentru fiecare metodă contraceptivă, statusul femeii (lăuză sau nu), mijloacele de monitorizare pe parcusul contracepției.
În general, contraceptivele sunt bine tolerate de către o femeie sănătoasă și sunt eficiente în proporție de până la 99%.

Prevenția  poate fi făcută prin evitarea partenerilor sexuali multipli, printr-o igienă intimă corectă, folosirea prezervativului.
Multe cupluri apelează la FIV pentru a avea copii. Care sunt factorii de care depinde reușita acestei proceduri?

În reușita unei proceduri de fertilizare in vitro cel mai important factor este vârsta femeii. O femeie tânără cu rezerva ovariană bună și care nu suferă de endometrioză, cervicite, fibroame uterine, fără multe operații în sfera genitală are șanse mari de a obține o sarcină de la prima încercare. Rata de succes pentru o procedură de fertilizare in vitro este de aproximativ 35-45%.

blog lam dep | toc dep | giam can nhanh

|

toc ngan dep 2016 | duong da dep | 999+ kieu vay dep 2016

| toc dep 2016 | du lichdia diem an uong

xem hai

the best premium magento themes

dat ten cho con

áo sơ mi nữ

giảm cân nhanh

kiểu tóc đẹp

đặt tên hay cho con

xu hướng thời trangPhunuso.vn

shop giày nữ

giày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thonmau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ